Капитанът на ЦСКА Юрген Матaй коментира загубата от Базел с 0:2 и отпадането от Лигата на конференциите на прага на групите. Нидерландският защитник заяви, тимът му се е "опитвал да оцелее" и не е имал достатъчно късмет, за да отстрани съперника.

„Всички могат да видят, че беше труден сблъсък. Все пак всеки, който игра днес, игра добре Опитахме се да оцелеем. През първото полувреме беше трудно. Бусато няколко пъти ни спаси. Трябва и късмет. Имахме го. Втората част стояхме по-добре като отбор. Контролирахме мача по-добре, но вкараха два пъти. Все си мисля, че би могло да сме горди от силата, която показахме. Лошо е, всички се чувстват зле, но трябва да се фокусирахме върху следващите мачове“, каза Матай.

„Не мисля, че ни изненадаха. През първото полувреме лесно губехме топката. Бусато успяваше да ни спаси, но не мисля, че ни изненадаха. Стартираха силно, ние просто оцелявахме на моменти. След всяко спасяване на Бусато ставахме по-уверени, но не удържахме дълго и вкараха накрая“, продължи той.

„Трябва да си ефективен в такива мачове. Знаеш, че няма да получиш толкова много положения. Виждаш колко упорито се трудиха всички. Със сигурност се постараха и вложиха енергия. Не можем да виним никого. Трябва да си ефективен и да имаш късмет. Късметът не беше с нас достатъчно дълго“.

„Имаше възходи и падения в тази квалификационна кампания. Показахме много добър двубой и един не чак толкова добър. Трябва да сме честни. Те създадоха повече положения. Да, имахме борбен дух. Можем да продължим да се борим. Във футбола успехът идва рано или късно. Трябва да забравим участието в турнира, защото следващия мач е съвсем близо. Нормално е да ни повлияе този мач. Като дойдеш тук след спечелен мач, нормално е да има щети от психологическа гледна точка. Ние сме професионални футболисти. Утре се събуждаме и забравяме. Ще ни направи по-силни като отбор“, каза още Юрген Матай.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа