Хамрун Спартанс е изпратил в УЕФА своя отговор на искането на Левски за преиграване на мача между двата тима от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Както е известно, малтийският тим елиминира „сините“ след дузпи, но от „Герена“ представиха доказателство за фактическо нарушение на правилата при втория гол на съперника в редовното време на двубоя.

За изготвянето на своята защита Хамрун Спартанс е заложил на силен екип от специалисти по футболните правила, експерти по съдийство и хора с голям опит в спортното право, отбелязва малтийската телевизия „Net”.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Информацията се потвърждава и от официалното съобщение на клуба, в което са изброени членовете на екипа. В него фигурират имената на юристите д-р Карло Ромбола (международен правен съветник) и д-р Давид Фаруджа Сако (юридически съветник на Хамрун Спартанс). Футболната федерация на Малта също е оказала помощ чрез своя президент Бьорн Васало, вицепрезидентите д-р Матю Парис и Адриан Каша (бивш съдия с международна кариера), генералния секретар Анджело Четкути и шефът на съдийската комисия Алан Марио Сант (също бивш международен рефер и един от най-големите специалисти по футболния правилник).

В изготвянето на отговора от страна на Хамрун Спартанс са участвали отговорниците за връзки с УЕФА и футболната федерация на Малта Виктор Касар и Пол Борг, както и генералният секретар на клуба Стивън Салиба.

„Бихме искали да информираме нашите членове и привърженици, че клубът изправи по-рано днес официален отговор на жалба, изпратена до УЕФА от Левски след гостуването ни София миналия четвъртък. Искам лично да благодаря на всички, които участваха и помогнаха със своите технически и професионални познание, за изготвянето на документа в толкова кратък срок“, пише в официалното съобщение на изпълнителния директор на клуба Марсел Боничи.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК