Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори преди утрешния реванш като гост на хърватския Осиек от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите утре от 22:15 часа (4:2 в първата среща).

Наставникът потвърди, че бранителят Мено Кох няма да е готов за срещата.

"Бях много доволен за Мено Кох, но тъжната новина от днес е, че той няма да може да се включи. Баи е възстановен, в групата с нас е и ще разчитаме на него", коментира Младенов и потвърди, че ще разчита на Валентин Антов въпреки слуховете за трансфер в Италия.

Запознати сме с противника, няма как да го подценим. Това е един изключително балансиран отбор - знаете кой беше фаворитът преди първия мач, ние знаем техните силни и слаби страни - отново ще ги неутрализираме.

Всички елементи от футболната игра и най-малката грешка може да бъде фатална. Ние трябва да ограничим минимално грешките, които допускаме и да се възползваме от техните. Концентрирани сме максимално да продължим в следващия кръг, това е целта.

Всеки един треньор има стратегия за провеждане на даден мач, подготвен е за различните варианти - при допускане или отбелязване на гол. Подготвени сме за всякакви варианти на утрешната среща.

Да, работим по статичните положения. В който и отбор да играя, разчитам много на тях, но и на крайната фаза. Тя е олицетворението на успеха, на труда на всички. Трябва да покажем класа в решаващия момент - пред гола. Тогава да бъдеш най-концентриран. Футболистите трябва да знаят какво да правят с топката, какво движение, в зависимост в коя част на терена е и какви са нашите указания към него.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ЦСКА винаги играе за победа. Аз така процедирам във всички мачове - рационалност. Максимално добре трябва да се разпределим в мача, за да достигнем крайния цел.

Вътрешният шампионат е едно, а тези в Европа - друго. Подхождаме различно към всеки един мач. Ако сме в България и сме завършили процеса по селектиране, нямаме контузени състезатели и сме отиграли всичко - тогава можем да разчитаме на определен стил на игра. Тогава можем да налагаме определено поведение. Сега се намираме в деликатен момент и това предполага тази стратегия с дълбоки-разсичащи пасове към крилата и центрирания.

Осиек ще се стреми да атакува от първата минута. Ще търси ранен гол, който ще им даде самочувствие. Предпочитам да говоря за моя отбор, а не противниците. Особено в днешния ден след лошите новини (за Мено Кох). Сутринта настроението ми беше едно, а сега друго, защото се лишавам от опции", завърши Младенов.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа