Треньорът на Бaзел Александър Фрай даде пресконференция на Националния стадион "Васил Левски" преди първия плейоф на тима му с ЦСКА от спора за място в групите на Лигата на конференциите. Мачът е утре от 20:00 часа.

Преди две години, когато заради пандемията от коронавирус се играеше по един мач на елиминации, ЦСКА отстрани Базел като гост, побеждавайки с 3:1 в Швейцария. "Не съм бил в клуба при първото отпадане и не мога да коментирам. Имам спомени от този стадион, когато бях състезател, направихме грозно 0:0 срещу България. Българските отбори имат различен стил от този на Брьондби. Базел трябва да играе на 100 процента, ако иска да се класира за групите в турнира", коментира 43-годишният Фрай.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Не знам колко зрители ще дойдат, но когато има повече публика, винаги става емоционално и динамично. Ние сме тук, за да покажем какво можем, но има разлика между желание и реалност. Ще се опитаме да постигнем добър резултат в първата среща", каза специалистът.

"Футболистите на ЦСКА са бързи и здрави в атака. Отборът има своите слаби страни, а ние ще искаме да се възползваме от тях. Няма обаче да кажа слабите места на ЦСКА", добави бившият нападател на Борусия (Дортмунд) и швейцарския национален отбор. 

В края на пресконференцията Фрай реши да разпита българските журналисти, задавайки им въпроси. 

"Къде е Мартин Петров? Какво се случи с българския национален отбор от времето на Христо Стоичков насам?", попита швейцарецът.

Преди години Фрай и Мартин Петров бяха съотборници в Сервет (Женева).

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК