Треньорът на Локомотив София Иван Колев се извини на феновете на отбора за тежката загуба с 1:6 от Левски на старта на новия сезон, но похвали своите играчи и заяви, че първите минути от мача са били добри за неговия тим.

„Първо искам да се извиня от мое име и от името на отбора на феновете за тази тежка и изключително неприятна загуба. Поздравявам Левски за победата. За мен целият проблем възникна след получаването на първия и втория гол, които бяха допуснати извънредно леко и повлияха най-вече психически на футболистите“, каза Колев след мача в столичния квартал „Надежда“.

„Като игра не стояхме никак зле, но не забравяйте няколко неща – това е отбор на 3 седмици, отбор, който допреди 3 седмици не се знаеше дали ще съществува, отбор, който все още не е приключил със селекцията си, отбор, който все още има няколко футболисти, които не са стигнали максимума на подготовката си. Точно поради тази причина не обвинявам нито един от футболистите на терена. Обратното – мога само да ги поздравя за максималното раздаване, което дадоха, на този етап от подготовката. С началните 20-25 минути, дори повече, те загатнаха за възможностите на отбора и подсказаха, че ако продължим по този път, ще имаме значително по-добри дни“, добави наставникът на "железничарите".

„На първо място – раздаването на футболистите, опитите да покажат максимума на възможностите си в момента, като това не са техните истински възможности. Ние едва от 3 седмици работим с тях, присъединиха се и нови момчета към нас. Има неща, които ще отбележим и на които ще обърнем сериозно внимание и ще продължим със селекцията. Надявам се, че нещата ще се променят коренно. Предвидили сме нови попълнения, надявам се да ги реализираме в скоро време“, завърши Иван Колев.