Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев беше изключително щастлив след историческата победа с 6:0 над градския съперник Ботев, която е рекордна за "смърфовете". 

Националът е категоричен, че Локомотив има топ футболисти за България и може да се каже, че те са направили Бруно Акрапович добър треньор. Босненецът обаче заряза "черно-белите", за да стане наставник на ЦСКА. 

“За пореден път пренаписахме историята. Толкова категорична победа не само като резултат, а като игра, като всичко. Не оставихме искрица съмнения кой е по-добрият отбор в момента. Малко има смесени чувства, понеже имахме още положения. Можеше тотално да ги унижим, но 6:0 е повече от достатъчно", коментира Илиев.

"Казах на вратаря на Ботев да вдигат главата и без контузии. Това пожелавам на всички футболисти. Футбол е, искахме да вкараме още, още и още... Бий, за да те уважават! След последния съдийски сигнал сме колеги, уважаваме се, пожелавам им успех. Още на загрявката предчувствах, че ще направим голям мач. 6:0 - можеше да е толкова и до полувремето. За пореден път си записахме имената в историята след купите. Мисля, че тези години просто са едни от най-добрите в историята на Локомотив. Заслужава си да се говори дълго в бъдеще", продължи капитанът на Локо (Пд).

"Показахме на терена, че отборът е това, което е, благодарение на футболистите и не е заслуга на един човек. Колкото цяла България да говори, че Бруно Акрапович ни е направил отбор, същото може да се каже, че отборът направи Акрапович добър треньор. Има много качествени футболисти, които за България, са на топ ниво", каза още Митко Илиев. 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството