Христо Крушарски обясни, че предпочита да си изкара старините спокойно, отколкото да дава пари за Локомотив (Пловдив) и само да бъде упрекван. Както вече стана ясно, бизнесменът се оттегля от "Лаута" заради войната с феновете. Крушарски обяви преди дни, че е готов да продаде акциите си срещу 5 милиона лева. БЛИЦ първи съобщи на 23 септември за намеренията му да се оттегли от Локомотив (Пд).  

В предаването „Арена Спорт“ Крушарски говори за определена група фенове на отбора, която постоянно не е доволна от управлението му.

Бизнесменът разкри и плановете си - насочва финансите си към другия си клуб - Рилски спортист (Самоков), който сега е в Югозападната ELITBET Трета лига.

„3-4 дни мислих и реших, че е по-добре да си изкарам старините спокойно, отколкото да си харча парите и на някои, които не им харесва, да плюят за щяло и нещяло. Тези, които ми и се обадиха и тези, с които говорих, им казах в прав текст, че аз без пари клуба няма да оставя клуба. Все пак цялата база ми струва 1 милион лева. Задълженията на клуба засега са останали 1 милион и 200 хиляди лева, 600-700 хил. ги получих преди Нова година, когато дойдоха моите партньори. Оставих 500 000 лева лихви, а тази година съм плащал всички данъци и заплати. Погасявал съм стари задължения“, започна собственикът на „черно-белите“.

„Вложил съм 20 милиона лева в клуба. Феновете, които ме упрекват, че нищо не съм направил, просто много им е къса паметта за това, което аз съм направил за Локомотив. Знам ги един по един. Това една група от привърженици, която никога не е доволна, че някой прави нещо, а искат и те да седнат на коня, и да лапат, но от празна чиния не може да се яде. Това трябва да го запомнят. Чакам ги, понеже те са много бързо действащи, слагат каруцата пред коня. Къде им е управителният съвет и кой е той? Управителният съвет подаде оставка. Свиквам Общо събрание, кой ще поеме ръководството? Това ми е въпросът към тези, които искат властта“, допълни Крушарски, който се включи в БНТ от Аржентина, където е бизнес дела.

"Вадят парата, получават акциите, няма да ги търпим 9 години. Аз знам, че ще ме нарекат пияница, но те с мен не са изпили една вода. Ще защита себе си, ще запазя своите нерви“, продължи той.

Бизнесменът говори повече по темата, свързана с въвеждането на 8-часов работен ден в клуба. "Треньорите на Атлетико Минейро и Америка Минейро са в 7:30 часа сутринта на тренировка, а заниманието започва 2 часа по-късно. Тръгват си към 18-19 часа вечерта. В Локомотив (Пловдив) идват, свършват физкултурата и си заминават, това не е тренировка. 55 минути не са тренировка. Дали Любослав Пенев ще остане начело на отбора, това си е негова работа“, поясни Крушарски.

"Аз си държа Рилски спортист, помагам си им. Защо да не направя бум и там? Дал съм задача на Бадема (б.р. - Емил Гъргоров), стяга си нещата и може да видите някоя сензация тези дни", загатна бизнесменът. 

"Не казвам, че се отказвам от Локомотив, оставам локомовец, но фен на Локомотив, а не спонсор, който го плюят. Да давам пари и да ме плюят - не! Това свърши", категоричен е Христо Крушарски. 

efbet Лига - сезон 2024/2025