Ръководството на Локомотив (Пловдив) призова за честна битка за седмото място, което дава право на бараж за Лигата на конференциите. "Смърфовете" се чувстват ощетени в мача с ЦСКА 1948, загубен с 0:1, и обявиха, че подават жалба относно съдийството. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Повод за недоволството на "черно-белите" е отмененото попадение на Райън Бидунга при гостуването в Бистрица. Защитникът на Локомотив се разписа с добавка след дузпата на Парвиз Умарбаев, която беше първоначално спасена от Даниел Наумов. След намесата на ВАР обаче съдията Валентин Железов реши да не зачита попадението заради навлязъл играч в наказателното поле преди изпълнението на наказателния удар. 

Публикуваме позицията на Локомотив (Пловдив): 

"Уважаеми локомотивци,

Повод за нашето недоволство е ситуацията в 68-ата минута на срещата с ЦСКА 1948 от 29-тия кръг на Първа лига. Тогава Локомотив получи дузпа за игра с ръка на Емил Мартинов. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, вратарят Наумов отрази, а при добавката Бидунга бе точен. Голът не бе зачетен, защото защитникът „е навлязъл“ в наказателното поле преди изпълнението на дузпата.

Решението да бъде отменено попадението е в противоречие с “Правилата на играта”. Там ясно е описано, че за да бъде отменен гол, в момента на изпълнението на наказателния удар, футболистът на атакуващия отбор трябва да е стъпил в наказателното поле, а не, както в случая, кракът му или част от тялото му да е във въздуха отвъд линията. 

При тази ситуация Локомотив е ощетен, тъй като решението на съдията не съответства с описанието на въпросната ситуация в „Правилата на играта“. Заради това ще подадем жалба.

Ръководството на Локомотив няма намерение да оправдава допуснатата загуба и пропуските на терена със съдийските решения, но в същото време апелираме за честна битка за седмото място, което дава право на бараж. Това включва и безпристрастни решения на реферите, основаващите се само и единствено на „Правилата на играта“.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022

Вижте ситуацията: