Скандалите и драматичните събития на “Лаута“ през този сезон нямат край. Ръководството на Локомотив (Пловдив) е пуснало предизвестие за прекратяване на договорите на двама служители в клуба, а в същото време трети сам е поискал да напусне и на свой ред също е подал едномесечно предизвестие, съобщава Plovdiv24.bg.

Принудени да напуснат са били управителят на стадиона Никола Николов-Гунди и служителят Трайчо, който работи на бариерата на входа на комплекс "Локомотив". Мотивът за тяхното уволнение е повече от странен - те не били попречили на италианския бизнесмен Бенедето Манчини и са допуснали той да влезе необезпокояван на стадиона, за да подаде официалната си оферта за купуване на клуба.

Комплекс "Локомотив" все още е общинска собственост и никой не може по какъвто и да е повод да забрани на граждани да влизат на територията му през деня в работно време. През въпросния вход на бариерата минават фенове, спортисти и треньори от 5-те клуба, намиращи се на територията на комплекса, както и всеки автомобил, който заплати вход от 2 лева.

Търкания с ръководството има и администраторът и легенда на клуба Николай Курбанов, на когото му писнало и вече е подал оставка, пускайки едномесечно предизвестие за напускане. Шефовете на Локомотив опитали да обвинят Курбанов за гаф, който самите те са направили, подписвайки договор с треньора на вратарите Здравко Букарица.

Оказало се обаче, че въпросният специалист, докаран по настояване на треньора Бруно Акрапович, не притежава необходимия лиценз за треньор на вратарите. Според нормативните разпоредби на БФС всеки един клуб в Първа лига трябва да има лицензиран треньор на вратарите.

От футболната ни централа са направили компромис и са дали отсрочка на „черно-белите“ до началото на пролетния полусезон да намерят подходящ специалист. Заплашени с уволнение са и работниците по поддръжката на стадиона, като тяхната съдба ще се решава днес.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма