Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев бе изключително доволен след победата над Левски с 1:0 и заяви, че играчите му са вдигнали нивото си.

"Очаквахме, че ще играят 3-4-3, но като видяхме състава разбрахме, че ще огледална на нашата схема. През цялото време контролирахме мача, създадохме доста ситуации, но успяхме само една да реализираме. Моментът ще дойде, трябва търпение дали ще бъде в първата, или последната минути, не трябва да прибързваме. Нормално е да има такива дни, в които Митко Илиев не може да отбележи гол. Знаем какво е той за нас. Радващото е, че има и други футболисти днес се оказа Илич, предишните два мача беше Георги Минчев. Видяхте в последната секунда отборът на Левски изпусна златен шанс. Мисля, че късметът ни изневери при ситуацията на Митко, топката му подскочи и не успя да изиграе най-добре ситуацията иначе ставаше 2:0. Играчите страшно много вдигнаха нивото и качествата си. Вратарският пост не ме притесняваше след контузията на Мартин Луков, защото знаех, че имам Илко Пиргов, който е страхотен футболист и на всяка тренировка показва, че когато и да му дадеш шанс, няма да сбъркаш", заяви Тунчев след мача. 

"Локомотив има нужда от играчи, днес на скамейката бяха доста млади футболисти. Мислим и в тази посока. Стъпка по стъпка, не искаме да прибързваме. Всеки мач искаме по-малко положения да допускаме пред нашата врата. Разбира се, че мислим и за селекцията. Ние ще се постараем във всеки един мач да изглеждаме добре, да контролираме топката и да вкарваме голове. Факторът домакинство в плейофите е добре дошъл", добави наставникът на "смърфовете".

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството