Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Премия от 1 милион евро ще получи всеки спортист от Азербайджан при златен медал на Олимпийските игри в Лондон. В това число и българите, които се състезават за тази страна в спортовете вдигане на тежести и гребане. За бронзов медал страната дава по 500 хиляди евро.

Величко Чолаков е един от българите, които е надежда на Азербайджан за медал. От няколко години той се подготвя под ръководството на Златан Ванев в СК "Азал", който му осигури получаването на азерско гражданство, четири пъти по-голяма заплата и безсрочно пребиваване в президентския апартамент в хотел "Шератон" в Баку, чийто съсобственик е спонсорът на федерацията по вдигане на тежести на Азербайджан.

Чолаков, който спечели бронз на игрите в Атина през 2004 година за България, в Лондон се завръща в големия спорт след допинг наказанието, което беше наложено на българската тежка атлетика преди Олимпиадата в Пекин 2008.

Освен Чолаков и Ванев, в Азербайджан са още треньорът Лъчезар Кишкилов, както и Боянка Костова, Силвия Ангелова, Валентин Христов и Иван Стоицов. От тях обаче само Костова ще се състезава, останалите са контузени, Стоицов дори се отказа и бе зачеркнат от списъците преди два дни./БЛИЦ