Водачът на волейболния ни национален отбор на Олимпиадата в Лондон Любо Ганев сподели след загубата с 1:3 гейма от Италия в спора за бронзовите медали, че сваля шапка на момчетата ни, които направиха чудеса от храброст на Игрите и завършиха на 4-ото място.

"Съжалявам, защото заслужавахме този медал. Имахме сили да го спечелим, но не станаха нещата. Не използвахме това, че поведохме с 3-4 точки. Успяха да ни вземат точки в третия гейм, в четвъртия вече беше трудно за продължение. Тези момчета наистина бяха много амбицирани. Повярваха в себе си. Това, което показаха - и като мислене, и като игра, аз само мога да им свалям шапка. Цяла България трябва да им сваля шапка", каза Любо Ганев.

"Отдавам загубата на липсата на опит. Тези момчета преди един месец започнаха да играят заедно. Независимо от всичко успяха да намерят верния път. Повярваха, че заедно могат да направят нещо", добави легендата.

"За нас тук не беше толкова важно представянето, а да изградим отбор. Защото допреди 2 месеца нямахме отбор. Имахме отделни състезатели, но не играехме като отбор. Сигурен съм, че този млад състав поне още 2-3 Олимпиади ще играе. Тогава вече ще бъдат по-опитни и по-уверени в себе си", каза Ганев.

"Последен мач за Владо Николов, поздравявам го. Той ще реши какво ще прави. Не знам дали ще играе още", добави волейболната ни легенда.