Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Националният отбор на България остана на четвърто място в олимпийския турнир по волейбол. Нашите момчета отстъпиха с 1:3 гейма на Италия (19:25, 25:23, 22:25, 21:25). Родните волейболисти победиха Италия в груповата фаза с 3:0 гейма, но в малкия финал не повториха доброто си представяне и се разминаха с бронзовите медали. На финала на волейболния турнир по-късно днес ще се срещнат Бразилия и Русия.
 
Това е второто най-добро представяне за националния ни отбор на Олимпиада. Най-големият ни успех е сребърният медал от Москва 1980. През 1972 година в Мюнхен отново сме четвърти, където завършихме и на настоящата Олимпиада в Лондон.

Въпреки че не успяхме да спечелим олимпийски медал волейболистите на България направиха почти подвиг, след като се класираха в Топ 4 на света. Това стана след многото проблеми в последните месеци, скандали и бойкоти в отбора и федерацията. Момчетата на Найден Найденов и Камило Плачи успяха да спечелят 5 мача и загубиха 3.

В групите бяхме безапелационни и завършихме на първо място. Заредихме победи срещу домакина Великобритания, изключително силния отбор на Полша, Австралия, след това загубихме единствено от Аржентина, но в последния си двубой в групите разбихме Италия с 3:0. На четвъртфинала отстранихме Германия с 3:0 гейма. На полуфиналите допуснахме загуба от Русия с 1:3 гейма, но се представихме повече от прилично срещу толкова силен тим. В малкия финал днес не успяхме срещу Италия, но дори и четвъртото място е грандиозен успех като се има предвид цялостното представяне на българските спортисти на Олимпиадата в Лондон.

В мача срещу Италия нашите не показаха познатото ниво на посрещане, сервисът не вървеше, а за сметка на това съперникът ни надигра именно с началния си сервис - 11 срещу 1 аса.

Най-резултатни за България бяха Владо Николов и Тодор Алексиев с по 12 точки, по 11 добавиха Виктор Йосифов и Цветан Соколов. Със 7 остана Николай Николов. За Италия над всички беше Кристиян Савани с 23 точки, натурализираният поляк Михал Ласко добави 18 точки.

Двубоят по геймове тук


____________.png
БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ 1:3 гейма (19:25, 25:23, 22:25, 21:25)

 
 

БЪЛГАРИЯ:
 
Георги Братоев - 2 точки, Цветан Соколов - 11, Тодор Скримов - 6, Тодор Алексиев - 12, Николай Николов - 7, Виктор Йосифов - 11 - Теодор Салпаров-либеро
Резерви: Добромир Димитров, Владимир Николов - 12 точки, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Теодор Тодоров
Треньор: Найден Найденов
Треньор: Камило Плачи

ИТАЛИЯ:
Драган Травица - 1 точка, Михал Ласко - 18 точки, Кристиан Савани - 23, Иван Зайцев - 4, Луиджи Мастранджело - 3, Емануеле Бирарели - 5 - Андреа Бари-либеро
Резерви: Данте Бонифанте, Симоне Пароди - 8, Самуеле Папи, Алесандро Фей - 8, Андреа Джови-либеро
Старши-треньор: Мауро Беруто
Треньор: Андреа Броджони.

Пътят на България до мача за бронзовите медали:
Групова фаза: Великобритания - БЪЛГАРИЯ 0:3
Групова фаза: Полша - БЪЛГАРИЯ 1:3
Групова фаза: Австралия - БЪЛГАРИЯ 0:3
Групова фаза: Аржентина - БЪЛГАРИЯ 3:1
Групова фаза: Италия - БЪЛГАРИЯ 0:3
1/4-финал: БЪЛГАРИЯ - Германия 3:0
1/2-финал: БЪЛГАРИЯ - Русия 1:3
Финал 3/4 място: БЪЛГАРИЯ - Италия 1:3
ОБЩО: 8 мача, 5 победи, 3 загуби