За втори път на Олимпиада Михаил Касабов заслужи доверието да е делегат на ФИФА в мач на Бразилия от футболния турнир, съобщава "Труд". Звездите Неймар, Марсело, Тиаго Силва, Хълк и компания победиха Хондурас с 3:2 в Нюкасъл и ще срещат на полуфинал Република Корея.

В другия дуел Япония (след 3:0 с Египет на 1/4-финала) ще се изправи срещу Мексико, отстранил Сенегал с 4:2 след продължения.

Бразилците трепериха срещу останалия накрая с 9 играчи Хондурас. Червени картони получиха Крисанто в 33-тата минута и Еспиноса в 90-ата. Хондурасците два пъти повеждаха чрез Мартинес (12) и Еспиноса (48), а за "селесао" вкараха Леандро Дамиао (38 и 61) и Неймар (51-дузпа).

Двубоят Бразилия - Хондурас от ложата на "Сейнт Джеймсис парк" в Нюкасъл изгледа босът на световния футбол Сеп Блатер (Швейцария). Касабов имаше честта и привилегията да е делегат в Мача на мачовете в Пекин 2008, когато на практика се реши спорът за титлата. На полуфинал "селесао" загуби от вечния враг Аржентина с 0:3.

Сега вицепрезидентът на БФС си тръгва отново с отлична оценка за организацията и двубоите в Нюкасъл. Касабов трябва да се завърне днес в резиденцията на ФИФА за Олимпиадата - баровския хотел "Мейфеър" в Централен Лондон.