Найден Найденов похвали волейболистите си след постигнатата победа с 3:0 гейма срещу Австралия. Националният селекционер изрази мнение, че момчетата му трябва да продължат да играят спокойно и в следващите мачове.

"Не сме играли нито един мач под напрежение, казвам ви го най-отговорно. Излизаме съвсем спокойно, играем концентрирано, без да мислим дали ще изгубим или ще спечелим. Трябва да продължим по същия начин. Ако успеем да победим, ще бъде невероятно", коментира Найденов.

"След като победихме в три мача, трябва да си свършим и останалата работа. Играем мач за мач. Така че, мога да кажа, че няма разлика и за оставащите двубои", добави треньорът на България, който обаче не се нагърби с прогнози срещу кого ще се изправим на 1/4-финалите.

"Не гледаме такива неща, не правим сметки. Обаче тази победа означава много за нас - и за българския волейбол, и за българския спорт. И не само тази, а всичките три, със само един загубен гейм. Горди сме, че досега успяваме да радваме всички българи с нашата игра, надявам се да продължим по този начин", каза още Найден Найденов.