Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Олимпиадата в Лондон приключи рано за най-добрата ни бадминтонистка Петя Неделчева. Българката отпадна още в груповата фаза и не успя да се класира на 1/8-финалите, след като падна с 0:2 гейма на Адрианти Фирдасари от Индонезия.

Поставената под номер 15 в схемата Петя Неделчева отстъпи с 10:21, 15:21 на съперничката си и в нито един момент от двубоя не загатна за високата си класа.

Старозагорката, която вчера стана на 29 години, позволи на Фирдасари да поведе още в началото и да диктува темпото през целия мач. Неделчева на няколко пъти успяваше да изравни резултата, но така и не съумя да обърне развоя в своя полза и логичното се случи - загуба и сбогуване с Игрите в Лондон.

Мачът на българката с индонезийката продължи 34 минути, а успехът класира Адрианти Фирдасари на 1/8-финалите като победителка от Група "O" на олимпийския турнир по бадминтон при жените. Това донякъде е изненадващо, тъй като Неделчева беше считана за фаворитка в групата си, предвид факта, че заема 19-о място в световната ранглиста, а съперничката й е чак 64-а. 

В първия кръг Неделчева с лекота преодоля Алесия Зайцева от Беларус (90-а в света), побеждавайки я с 21:7, 21:19. Тази вечер обаче българката не успя да се справи с Адрианти Фирдасари от Индонезия и да попадне в Топ 16.