Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Тервел Пулев излиза в решителна битка за класиране на финала на олимпийския турнир по бокс в категория до 91 килограма. Българинът ще има изключително трудната задача да се справи със световния шампион Олександър Усик. 1/2-финалът стартира в 17:30 часа, а с класирането си на него Пулев си осигури поне бронзов медал, което всъщност е първото отличие за България от Игрите в Лондон. Второто беше на Станка Златева от снощи - сребро, след загубата й на финала от рускинята Наталия Воробьова.

Със сигурност целта пред Тервел е олимпийската титла, което му пожела и Росен Плевнелиев. Президентът на Република България посети олимпийското село и надъха Малката Кобра. Боксьорът пък се похвали, че е бил на барбекю с държавния глава.

3_7.jpg

"Усик е световен шампион, но изпитвам само респект. Ще се опитам да го затрудня максимално. Да застана очи в очи с него и да види, че съм готов за битка. Разбира се, изпитвам напрежение, но ще се опитам да се освободя физически", коментира Тервел в навечерието на решителния сблъсък.

"Не е вярно, че съм подписал професионален договор. Това за което говорихме беше само предварителна договорка, но аз не одобрявам голяма част от работата на AIBA и съм почти сигурен, че няма да подпиша окончателен контракт. Освен това изобщо не става дума за професионален бокс", опроверга Пулев информацията, че тръгва по стъпките на брат си Кубрат.

"Сега искам да се концентрирам върху мача, който ми предстои. Тренирам, почивам, стискам палци на останалите българи, които се състезават. Президентът Росен Плевнелиев дойде заедно с министър Свилен Нейков и Стефка Костадинова, за да ни окуражат. Заведохме ги на барбекю, където хапнахме сандвичи. Говорихме си съвсем обикновени неща, нормален разговор, в който г-н Плевнелиев ни каза да играем за себе си, да сме спокойни. Освен това каза, че ни очаква да го посетим в Президентството независимо от резултатите на Олимпиадата", разказа изявяващият се като коментатор за btv Tервел Пулев.

"С Плевнелиев си говорихме и за проблемите в българския спорт и какво може да се направи за тях. Говорихме и за това, че за момента нямаме допинг лаборатория, но се работи по въпроса и до края на годината трябва да заработи и такава. Чух се и със сина ми, който вече е измислил какво иска да му донеса. Поръча си електрическо влакче с гари, релси, хора. Той много обича влакове. Като ми остане свободно време, веднага ще потърся от къде да му купя такова", сподели още Малката Кобра.