Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори на пресконференцията преди дербито за върха с ЦСКА, което е утре от 15:00 часа в Разград. Специалистът обаче е на мнение, че срещата няма да реши титлата, защото предстоят още много мачове до края на първенството. 

Литовецът също така отвърна на колегата си Бруно Акрапович, който вчера каза, че "срещу шахматисти като Дамбраускас е трудно". Треньорът на Лудогорец призова да се спре със сравненията между футбола и шаха, тъй като двете игри са доста различни. Дамбраускас дори предложи да се организира шахматна партия между него и Акрапович, ако хората имат голям интерес към подобно събитие.

Лудогорец – ЦСКА: Битка за титлата, но и много повече

"За нас треньорите е важно да имаме добри отношения помежду си. Знам, че Акрапович също е работил в Хърватия. Утре ще тестваме нашите отбори един срещу друг. След мача ще се поздравим. Аз като по-млад треньор мога да се науча от Бруно Акрапович. Той е оставил доста сериозна следа в България в Локомотив (Пловдив) и сега в ЦСКА", каза Дамбраускас.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Винаги ще се стремим да сме от страната на силните и да поемаме инциативата. В шаха разчиташ само на себе си, но във футбола имаш отбор от хора, всеки със своите силни страни и проблеми. Мисля, че не можем да сравняваме футбола с шаха. Не трябва чак толкова голямо значение да се отдава на треньорите. Все пак играчите ще играят. Оставете футбола на футбола и шаха на шаха. Ако харесвате толкова много шаха, да направим една партия с Акрапович", призова треньорът на Лудогорец.

"Ние трябва да защитим мястото си в класирането и нашата игра. Най-важното е да изпълним нашите цели на терена. Ние тренираме и се подготвяме, за да спечелим. Играчите нямат нужда от допълнителна мотивация в този мач. След този мач остават още 12 мача. Утрешният мач няма да спечели първенството. Много е важен, но не забравяйте, че това не е финал на Купата. Жалко, че няма да има фенове на трибуните, защото няма да бъде същото без тях", каза Дамбраускас.

"Мисля, че съм гъвкав в тактическо отношение и харесвам да променям тактиките по време на мача. Уважавам всички стилове на игра и всеки може да решава как да действа. Аз също съм играл с трима защитници. За мен Лудогорец е отбор, който трябва да доминира, а не да мислим да не допуснем гол и след това дали ще вкараме. За да спечелиш лигата, трябва да се концентрираш във всеки един мач. Никой  няма да ни даде двойни точки, ако спечелим утре", добави наставникът на шампионите.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството