Лудогорец стигна до престижно равенство 2:2 с Шахтьор (Донецк) в интригуваща контрола в Турция. Шампионът на България изоставаше с два гола до 55-ата минута, след като точни за украинския колос бяха Марлон Соломон и Йевхен Коноплянка. Футболистите на Валдас Дамбраускас обаче не се дадоха на съперника и с два гола в рамките на малко повече от 120 секунди чрез Жордан Икоко и Каули Оливейра не позволиха на съперника да спечели.

"Орлите" дори бяха близо до пълния обрат с 3:2, но пропуски направиха Бърнард Текпетей и Кирил Десподов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Дамбраускас даде шанс за изява в днешната контрола на няколко юноши - Димитър Митков, Иван Йорданов и Димитър Илиев, които влязоха на смяна. Първият се отличи с перфектна асистенция за гола на Каули Оливейра.

Украинците започнаха по-добре и откриха резултата още в 5-ата минута. Точен във вратата на Пламен Илиев беше Марлон Соломон, който получи пас в наказателното поле, финтира Икоко и нанесе удар, топката рикошира в крака на Жосуе Са и влетя в мрежата на българите - 0:1. 

В 13-ата минута Кешерю изведе Недялков сам срещу вратаря на Шахтьор, защитникът майсторски прехвърли Пятов и прати топката в мрежата на украинския шампион, но попадението бе отменено заради засада. Секунди по-късно Недялков подаде на непокрития Текпетей, който пропусна добра възможност. 

В 20-ата минута не успя да се разпише и Кешерю. Таранът стреля неточно от малък ъгъл след подаване на Текпетей. Последният прати топката над напречната греда в 30-ата минута. В 39-ата "орлите" пропуснаха нов отличен шанс. Десподов изведе Текпетей в наказателното поле на Шахтьор, той финтира защитник и се озова сам срещу Пятов, но от 6-7 метра шутира право в тялото му. 

В 45-ата минута Десподов направи пропуск. 

На почивката двамата треньори извършиха редица смени. В игра за Лудогорец се появиха Ренан, Сисиньо, Григоре и Митков. За Шахтьор влезе бившият футболист на ЦСКА Жуниор Мораеш. Именно бразилецът опита да вкара с прехвърлящ удар от 40-ина метра в 50-ата минута, но изпрати топката в аут. 

По-добрата игра на украинците в началото на втората част бе материализирана в 55-ата минута. Тогава Коноплянка овладя пред наказтелното поле, преодоля Драгош Григоре и вкара - 0:2. 

Лудогорец обаче не се предаде и с две бързи попадения изравни до 2:2. Първо Сисиньо изведе Икоко, защитникът овладя, озова се сам срещу вратаря на Шахтьор и технично реализира за 1:2 в 58-ата минута. В 60-ата Каули Оливейра направи 2:2, след като талантът Димитър Митков го изведе очи в очи с украинския страж.

Секунди след това в игра за Лудогорец влязоха Дяков и Чибота. В 72-ата минута Десподов комбинира с Чибота, който стреля, но вратарят на Шахтьор изби. Малко по-късно Десподов пропусна нова възможност.

В 80-ата минута Ренан спаси удар на Мораеш. Последва шут на Чибота от фаул, който не намери целта. Двата отбора продължиха да водят оспорвана битка до самия край на мача. Малко преди завършека на контролата останаха съмнения за фаул срещу Чибота в наказателното поле на Шахтьор, но сигнал на съдията не последва. В ответната атака Фернандо имаше възможност, но не затрудни Ренан и срещата приключи 2:2.

ЛУДОГОРЕЦ - ШАХТЬОР (Донецк) 2:2

0:1 Марлон Соломон (5), 0:2 Йевхен Коноплянка (55), 1:2 Джордан Икоко (58), 2:2 Каули Оливейра (60) 

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Пламен Илиев, 22. Жордан Икоко, 24. Оливие Вердон, 32. Жосуе Са, 3. Антон Недялков, 25. Стефан Баджи, 7. Алекс Сантана, 11. Кирил Десподов, 95. Каули Оливейра, 37. Бърнард Текпетей, 28. Клаудиу Кешерю (Ренан, Сисиньо, Григоре, Митков, Дяков, Чибота, Терзиев, Анисе, Йорданов, Илиев)

ШАХТЬОР (Донецк): 30. Пятов, 2. Додо, 5. Хочолава, 6. Степаненко, 9. Дентиньо, 14. Тете, 19. Соломон, 20. Коваленко, 21. Патрик, 22. Матвийенко, 49. Витао

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021 

 

Стартовите на Лудогорец срещу Шахтьор (Донецк) ️ Следете срещата на живо ...

Публикувахте от PFC Ludogorets 1945 в Събота, 23 януари 2021 г.