„Мала Маракана“ отдавна вече не е непревзимаемата крепост на Цървена звезда в мачовете от евротурнирите. В последните години често се случва „червено-белите“ от Белград да записват поражения на собствен терен. Въпреки това загубата от Лудогорец (2:4) има специално място в листата с тези домакински провали на звездашите.

Поражението от разградчани е осмото в историята на Цървена звезда на собствен терен в мачове от КЕШ/Шампионска лига. От 1956 година до момента като победители от Белград в мачове срещу „червено-белите“ в най-престижния евротурнир са си тръгвали само още Фиорентина, Уйпещ, Атлетико (Мадрид), Интер, Андерлехт, Милан и Борусия (Мьонхенгладбах). Само германците обаче са постигали толкова убедителен успех над Цървена звезда на „Мала Маракана“. Това става с 3:0 през сезон 1977/78 на КЕШ след голове на легендарните Вини Шефер, Юп Хайнкес и Алан Симонсен, а в състава на Удо Латек личат още футболисти като Берти Фогтс, Райнер Бонхоф и Херберт Вимер.

Ако се прибавят и мачовете на Звезда във всички европейски клубни турнири (КЕШ/ШЛ, Купата на УЕФА/Лига Европа и КНК), двубоят с Лудогорец също има челно място в негативната класация на домакинските издънки. В тази листа най-тежка е загубата от Фиорентина с 0:4 през 1965 година в турнира за Купата на панаирните градове, който няколко години след това се преобразува в Купата на УЕФА. Следва споменатото поражение от Борусия (Мьонхенгладбах). Третото място се дели от Лудогорец и Барселона. През сезон 1982/83 в КНК каталунците също печелят с 4:2 в Белград, а по два гола вкарват големите звезди на отбора Диего Марадона и Бернд Шустер.