ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец спечели с 3:1 срещу петия в Чехия Сигма (Оломоуц) в четвъртата си контрола на лагера в Турция. Точни за шампионите бяха Бернард Текпетей и Квадво Дуа преди почивката, както и резервата Рик Джонатан в 87-ата минута.

Tреньорът Георги Дерменджиев даде повече повече игрови минути на състезателите, които не получиха голям шанс за изява при загубата вчера с 1:3 от Теплице. В Турция "орлите" записаха и две - 3:0 срещу Олимпия (Любляна) и 3:1 над полския Ракув.

Футболистите на Лудогорец бяха по-активни от чешкия си противник и заслужено се поздравиха с успеха. Дерменджиев обаче трябваше да прави принудителна смяна в 77-ата минута, когато Аслак Фон Витри получи контузия.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

През втората част избухна и скандал, след като Бернард Текпетей беше обиден от играч на Сигма и дори напусна терена, като се наложи Дерменджиев и съотборниците му да го разубеждават и той в крайна сметка доигра срещата. 

"Орлите" поведоха рано, след като в 9-ата минута Текпетей преодоля няколко футболисти на съперника и се разписа в долния десен ъгъл на стража на чехите.

В 18-ата минута "орлите" допуснаха изравняване. След изпълнение на корнер топката бе отклонена на близката греда, стигна до Лукаш Юлиш, който с глава я засече в опразнена врата на Серджио Падт - 1:1.

В 33-ата минута стражът на Лудогорец блесна с добро спасяване, а в ответната атака играчите на Георги Дерменджиев стигнаха до втори гол. Текпетей напредна по дясното крило и навлезе в наказателното поле, от аутлинията подаде на Квадво Дуа, който отигра с едно докосване и реализира - 2:1.

В началото на второто полувреме Текпетей опита удар от центъра, с който да прехвърли вратаря на Сигма, но топката прелетя над напречната греда.

Малко след това ганаецът беше провокиран от противник, който вероятно го обиди. Ядосаният Текпетей потърси обяснение от играча на Сигма, след което тръгна да излиза от терена. Наложи се съотборниците му да го убеждават да се върне и да продължи участие в мача. 

Ганаецът продължи да е сериозна заплаха за чехите. В 58-ата минута негов удар премина на сантиметри покрай целта. Пет минути след това Якуб Пьотровски стреля неточно.

Четвърт час преди края "орлите" на два пъти бяха близо до трети гол. Тодор Неделев стреля директно от пряк свободен удар, но вратарят на чехите спаси. При последвалия корнер Нареси засече с глава, но стражът отново се намеси решително.

В 87-ата минута Лудогорец все пак стигна до трето попадение. Страхотен удар на Рик Джонатан от дъгата на наказателното поле матира вратаря на Сигма - 3:1. 

Последната контрола на "орлите" на подготвителния лагер в Турция е срещу Млада Болеслав на 3 февруари.


ЛУДОГОРЕЦ - СИГМА 3:1
1:0 Бернард Текпетей (9), 1:1 Лукаш Юлиш (18), 2:1 Квадво Дуа (34), 3:1 Рик Джонатан (87)

Лудогорец (Bul)
ЛУДОГОРЕЦ: 1.Серджио Падт, 16.Аслак Фон Витри (77 - Спас Делев), 24.Оливие Вердон, 61.Диниш Алмейда, 17.Сон, 6.Якуб Пьотровски, 30.Педро Нареси, 88.Тодор Неделев, 37.Бeрнард Текпетей, 9.Квадво Дуа, 77.Кайо Видал (77 - Рик Джонатан)
Треньор: Георги Дерменджиев

 

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024