Лудогорец победи грузинския Динамо (Тбилиси) с 1:0 в последната си проверка от лагера в Турция.

Динамо имаше първия шанс да застраши вратата на Лудогорец още в първите минути. Анзор Меквабишвили излезе сам срещу вратаря на Лудогорец и го преодоля, но Вердон изчисти от голлинията. Минути по-късно Станислав Биленки удари гредата на вратата на разградчани.

Лудогорец застраши вратата на съперника за първи път в 27-ата минута, но до края на полувремето беше по-активният отбор.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Второто полувреме започна с опасна атака на Лудогорец и пропуск на Брандао. Само минута след това Доинамо удари за втори път гредата след удар на Усман Камара.

Последваха пропуски на Сантана и Шоу, за да се стигне до 68-ата минута, в която  Стефан Баджи получи в наказателното поле, стреля, топката се отби в гредата в влезе във вратата за 1:0.

Четвърт час преди края гол на Динамо беше отменен заради засада. В края на мача грузинците можеха да изравнят, но ударът на Меквабишвили премина покрай гредата.

Лудогорец приключва зимния си лагер в Белек (Турция) с две победи, загуба и две равенства.

Тимът се прибира в България в сряда (2 февруари) сутринта с редовен полет от Анталия през Истанбул до Варна. Очаква се групата на тима да кацне на летището в морската ни столица около 9,35 ч.

До началото на пролетния дял в първенството шампионите ще се готвят в Разград, като в началото на следващата седмица отборът ще изиграе контролен мач.


ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО (ТБИЛИСИ) 1:0
1:0 Стефан Баджи (68')



По-важното от мача по минути:

1' Начало на срещата.
1' Опасна атака за Динамо! Анзор Меквабишвили излезе сам срещу Сержио Падт, преодоля го, но Вердон изчисти от голлинията.
6'  ГРЕДА! Още един шанс за грузинците! Станислав Биленки стреля от дистанция, но удари левия страничен стълб.
27' Възможност за Лудогорец! Спас Делев центрира му Ихинио Марин, но топката премина покрай вратата.
45' Край на първата част.

46' Начало на втората част и няколко промени в българския тим.
49' Опасна атака за Лудогорец! Текпетей проби по крилото, подаде към Брандао, който шутира, но вратарят на Динамо спаси с крак.
50'  ГРЕДА за Динамо! Усман Камара проби и шутира с десния крак, но топката се отби от десния стълб.
68'  ГООООЛ за Лудогорец! Стефан Баджи получи топката в наказателното поле и стреля към левия ъгъл, топката се отби от гредата и се спря в мрежата за 1:0.
74' ОТМЕНЕН ГОЛ на Динамо заради засада! 
84' Меквабишвили стреля от свободен удар, но топката премина на сантиметри край вратата на Серджио Падт.
90' Край на мача.



Лудогорец (Bul)ЛУДОГОРЕЦ: Серджио Падт, Георги Терзиев, Оливие Вердон, Жан Карничник, Илкер Будинов, Стефан Баджи, Мануел Шоу , Доминик Янков, Ихинио Марин, Бърнард Текпетей, Спас Делев

Динамо Тбилиси (Geo)ДИНАМО (Т): Давит Кереселидзе,  Александър Каландадзе,  Саба Кавадагяни,  Симон Беньо, Георги Майсурадзе, Анзор Меквабишвили, Гиорги Мойстрапишвили, Усман Камара, Барне Осей,  Гиорги Габедава,  Станислав Биленки
 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия