УЕФА отново прати много известен съдия на мач на Лудогорец. След като първият мач срещу Малмьо беше свирен от испанеца Антонио Матео Лаос, ръководил финала на Шампионската лига, сега европейската футболна централа назначи за реванша Клеман Тюрпен, който свири решителния мач на Лига Европа.

Мачът между Лудогорец и шампиона на Швеция ще се играе във вторник (24 август) от 22:00 часа. Както е известно, Малмьо спечели първата среща с 2:0. Асистенти на 39-годишния Тюрпен ще бъдат неговите сънародници Никола Данос и Сирил Грингор. За четвърти рефер е назначен Жереми Пиняр, а ВАР ще бъдат Жером Бризар и Делажод Вили.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Любопитното е, че Клеман Тюрпен до момента не е бил на късмет за „орлите“. На 13 май 2014 г. той беше съдия при загубата на разградчани с 0:3 от Валенсия в първи осминафинал от Лига Европа. След това под негово ръководство Лудогорец отстъпи с 0:4 като гост на Реал (Мадрид) в Шампионската лига.

Френският рефер има и друг опит с български отбори. През 2013 г. той беше съдия на мача от квалификациите за Лига Европа между Ботев (Пловдив) и Зрински (Мостар), спечелен от „канарчетата“ с 3:0. На 4 юли 2020 г. Тюрпен ръководи столичното дерби между Левски и Славия, в което „белите“ излязоха победители с 2:1. Тогава той беше пратен да свири в efbet Лигата, за да поддържа форма, тъй като френският шампионат беше прекъснат заради пандемията от COVID-19.

През това лято Клеман Тюрпен свири два мача от Евро 2020 – равенството 1:1 между Уелс и Швецария, както и победата на Дания с 4:1 над Русия.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022