Руският милиардер Роман Абрамович преди седмица изненада целия свят с решението да се оттегли от оперативното управление на Челси. След това се появиха информации, че той води преговори за продажбата на клуба. Освен това богаташът изрази желание да влезе в ролята на посредник по време на разговорите за мир между Украйна и Русия.

Счита се, че той ще дари всички пари от продажбата на Челси за възстановяването на Украйна след края на войната. Според информациите, милиардерът иска между 2-4 милиарда евро за лондонския клуб. Заради нахлуването на руската армия на украинска територия, Абрамович не е желан на територията на Англия. Заради това е решил да пробва развитието на нови проекти.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

55-годишният бивш губернатор на Чукотка има намерение да създаде нов континентален футболен турнир, твърдят руските медии. Според информациите, в надпреварата ще се включат отбори от Русия, Сърбия, Израел и България. Ако развитието на турнира върви според предварителните прогнози, много вероятно е допълнително да се включат тимове от Беларус, Казахстан и Финландия.

Според първоначалните планове на Абрамович в новосъздадената лига се очаква включването на: руските ЦСКА (Москва), Спартак (Москва) и Зенит, сръбските Цървена звезда, Партизан и Войводина (Нови Сад), израелските Макаби (Тел Авив) и Апоел (Тел Авив), както и българските Левски, Лудогорец и ЦСКА.