Собственикът на Челси Роман Абрамович използва официалния сайт на клуба, за да публикува ново съобщение, с което разкрива намеренията си да продаде "сините". 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Както вече стана ясно, на руския олигарх бяха наложени санкции от правителството на Великобритания и забрана да влиза на територията на страната. Абрамович прави опит максимално бързо да разпродаде имотите си, които притежава на Острова.

По-рано беше разкрита и сумата, която той иска за Челси - 4 милиарда паунда

Ето какво пише в съобщението: 

"Бих искал да обърна внимание на спекулациите в медиите през последните няколко дни във връзка със собствеността ми в Челси. Както вече казах, винаги съм вземал решения в интерес на клуба. Поради това, в настоящата ситуация, взех решение да продам клуба, тъй като смятам, че това е в най-добрия интерес на клуба, феновете, служителите, както и спонсорите и партньорите на клуба.

Продажбата на клуба няма да бъде бърза, но следва надлежна процедура. Няма да искам никакви заеми за връщане. Това никога не е било бизнес или пари за мен, а чиста страст към играта и клуба.

Моля, имайте предвид, че това бе невероятно трудно решение за вземане и ме боли да се разделя с клуба по този начин. Въпреки това вярвам, че това е в най-добър интерес на клуба.

Надявам се, че ще успея да посетя "Стамфорд Бридж" за последен път, за да се сбогувам лично с всички вас. За мен бе привилегия за цял живот да бъда част от Челси и се гордея с всички наши съвместни постижения. Футболен клуб Челси и неговите привърженици винаги ще бъдат в сърцето ми.

Благодаря Ви,
Роман"