Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа остана доволен от първата победа на тима в зимните контроли - 2:1 над Висла Плоцк. Специалистът призна, че пред отбора предстои още много работа, която тимът трябва да свърши преди подновяването на мачовете в Еfbet лига.

Шимунджа поздрави представянето на 16-годишния Умуд Хабил, след като юношата на "орлите" спаси дузпа при 2:1 и на практика донесе първата победа на Шимунджа, след като пое отбора от Разград.

„В приятелските срещи, ако искаш да изграждаш манталитет на победител, трябва да печелиш. Днес изиграхме две полувремена по час и мисля, че има неща, които да подобряваме и това са стъпки, към които трябва да тръгнем в следващите двубои. Към момента сме вероятно в пика на нашето натоварване – има умора, краката са тежки. Смятам, че с Волфсбергер се представихме добре, а днес бяхме по-свежи през първото полувреме. Създадохме положения и сме щастливи, че нямаме травми“, започна Шимунджа.

„Работим много в тренировките и трябва да надградим това, което имаме като база. Умут направи страхотно спасяване при дузпата – той беше най-младият на терена. Той бе човекът, който донесе победата за нас с това спасяване. Това е добра развръзка за него и очаквам работата с него за в бъдеще“.

„Предпочитам да говоря отборно, а не да се съсредоточавам върху индивидуалностите. Ще опитваме да работим и надграждаме оттук-насетне. Динамо Киев е много силен отбор и очаквам труден мач срещу тим, който редовно играе в групите на европейските клубни турнири. Трябва да играем често с такива отбори и да постигаме добри резултати“, завърши Анте Шимунджа.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022