Лудогорец понесе тежък удар след загубата от ФК ЦСКА 1948 с 0:2 в Бистрица. Разградчани окапаха сериозно преди ключовите сблъсъци с Цървена звезда и ЦСКА.

Старши треньорът Станислав Генчев няма да може да разчита на половин дузина играчи за двубоите в четвъртък в Белград и в понеделник на "Хювефарма Арена".

С контузии терена в Бистрица преждевременно напуснаха десният бек Сисиньо и крилото Бърнард Текпетей. Прогнозите за фланговия футболист не бяха оптимистични след двубоя с ЦСКА 1948, като се заговори за проблем със страничната връзка, което може да го извади от строя за немалко време.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Ситуацията с бразилеца също е под сериозна въпросителна и не е ясно дали ще може да се оправи за четвъртък за визитата в групите на Лига Европа. Той стана изключително важен играч, тъй като може да действа както като десен, така и като ляв бранител. Ясно е, че Антон Недялков е извън строя до началото на зимната подготовка след операцията на глезена, която му бе направена в Португалия.

Централният бранител Жосуе Са също се възстановява от травма и почти сигурно няма да бъде на разположение за двата мача. Това прави ребуса в отбрана още по-сложен, най-вече за двубоя срещу ЦСКА, тъй като Оливие Вердон ще бъде наказан заради червения картон в Бистрица. Националът на Бенин пък виси с картони и в Лига Европа.

Най-сериозни шансове да се оправят до четвъртък имат Кирил Десподов и Алекс Сантана. Родният национал, който не бе в групата за мача с ЦСКА 1948, почти сигурно ще започне титуляр на "Райко Матич", докато за Сантана ще се решава в часовете преди срещата.

Единствената добра новина за Станислав Генчев е връщането в групата на Каули Оливейра. Бразилецът обаче няма как да играе срещу Цървена звезда, тъй като е без картотека в Лига Европа, пише "Тема спорт".
Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа