Филип Бианки, бащата на катастрофиралия тежко пилот от Формула 1 Жул Бианки, обяви пред „Гадзета дело спорт“, че ситуацията е отчайваща и очаква при всяко позвъняване на телефона да му съобщят, че синът му е починал.
 
„Ситуацията е отчайваща. При всяко позвъняване на телефона се страхуваме, че може да се обаждат от болницата и да ни кажат, че Жул е починал. Той няма да се предаде, сигурен съм в това. Виждам го. Вярвам. Когато съм при него, аз му говоря. Знам, че може да ме чуе“, разкри Бианки-старши.
 
„Докторите твърдят, че дори моментното положение е истинско чудо. Никой не е оцелявал след толкова сериозен инцидент. Жул ще се бори до край, няма да се предаде. Неговият треньор Андрей твърди, че ако има човек, който може да се пребори за живота си чрез своята воля, това е точно синът ми“, допълни бащата на пилота на Маруся.
 
„Когато Михаел Шумахер пострада преди няколко месеца, бях много тъжен. Чудех се защо не ни казват повече подробности за състоянието му. Сега съм в същата ситуация и разбирам през какво е преминало семейството му. Всеки ме пита за Жул, но аз не мога да кажа нищо. Нямам отговор. Знаем само, че той е в сериозна ситуация, но състоянието му е стабилно.“
 
„Един ден синът ми е по-добре, но на следващия се влошава. Лекарите нямат обяснение. Те нямат честа работа с подобни наранявания. Никой не знае как ще се развие ситуацията. Дори Шумахер беше месеци в кома. Жан Тод твърди, че се надява един ден Михаел да води нормален живот. Бих искал и аз да мога да кажа същото за Жул.“
 
„Трудно е. Само за една седмица животът на моето семейство беше разрушен. Живеем в постоянен кошмар, а сме далеч от дома си. Когато Жул се подобри и състоянието му се закрепи, вероятно ще можем да го преместим в Токио. Тогава може да стане по-лесно. Никой обаче не знае, кога ще се случи това и дали ще се случи. Нямаме нищо сигурно. Само чакаме“, завърши Филип Бианки.