Притежаващият Формула 1 консорциум Либърти Медия обяви катастрофални финансови загуби заради кризата около пандемията с коронавирус.

В отчета за първата четвърт на годината от организацията съобщават, че приходите са занижени от 246 милиона долара по същото време през 2019 до едва 39 милиона – спад с 84%.

През този период трябваше да има състезания в Австралия и Бахрейн, но те бяха отменени заради пандемията.

„След като нямаше спортни събития през първата четвъртина на 2020-а година, основните приходи на Формула 1 се състояха от спонсорски договори, които не са свързани с официалните стартове. Подобно на това, други приходи като Падок Клъб и други събития на място са напълно занулени. В момента нямаме очаквания, че ще има състезания и през втората четвъртина от годината. Не сме извършвали плащания към отборите, след като те се определят на базата на представянето им състезание по състезание“, обявиха от Либърти Медия.

От Формула 1 все пак се надяват, че ще могат да проведат 18 състезания до края на годината, но всички те ще бъдат без публика. За момента се планира сезонът да започне през уикенда на 3 – 5 юли в Австрия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!