Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) има нов президент - бившият преподавател в Националната спортна академия "Васил Левски" и ветеран в ралитата Владимир Илиев. Бащата на Димитър Илиев бе избран от продължилото 9 часа и половина Oбщо събрание измежду други четирима кандидати (трима от тях си направиха отвод), печелейки с 53:26 гласа срещу бившия генерален секретар на федерацията Георги Гвоздейков.

Преди финалната права последователно от състезанието се отказаха Калоян Станчев, Стефан Драганов и Зорница Богданова. За кандидатурата на Илиев се заговори два дни преди Общото събрание и се приемаше като голяма изненада, след като бащата на седемкратния национален шампион Димитър Илиев винаги категорично се е отказвал от каквито и да е ръководни постове в спорта. Владимир Илиев не направи нито предизборни обиколки на клубовете в страната, нито представи предварително своята програма, а на събранието дори обяви, че няма и подготвен екип за бъдещата работа. Но Илиев говори емоционално пред събраните в зала "София" на БЧК представители на 84 клуба така, че се превърна в обединителната фигура в спорта в момент, в който автомобилния спорт преживява дълга 4-годишна криза.

"Ходим повече по събрания, отколкото на състезания", обобщи ситуацията Владимир Илиев, който спечели гласовете в своя полза, казвайки неща, които от години се говорят с половин уста, но не са били решавани. Илиев ще работи с екип от 11 човека в управата на федерацията, който включва сегашният началник на КАК комисар Антон Антонов, Иван Киров, Калоян Станчев, Злати Златев, Стефан Драганов, Иван Шопов, адвокат Теодор Тодоров, Емил Маринов, Милен Милев и Христо Стоилов.