Крум Дончев с Пежо 207 S2000 спечели четвъртата скоростна отсечка на Рали Сливен и увеличи аванса си в генералното класиране. Пилотът на "Приста Ойл Рали Тийм" измина 19,93-километровата дистанция на "Стара река 1" за 11:01,8 минуни и остави на 16,6 секунди зад себе си Димитър Илиев (Мицубиши Лансър Ево 9). Трети на 10,3 секунди зад Илиев е Тодор Славов.

Нещастие сполетя Пламен Стайков (Мицубиши Лансър Ево 8), който спечели предишните две отсечки ("Чуката" и "Котел 1"). Стайков спука гума и се наложи да я сменя на място. Това доведе до загуба на ужасно много време и той финишира на 3:36,4 минути от Дончев и се срина в общото подреждане, където беше втори. В момента Стайков е девети на 3:43,3 минути от Дончев и на практика губи шансове за място на подиума. Четвърти в отсечката "Стара река 1" е Ясен Попов на 46,1 секунди зад Дончев. Шестицата допълват Румен Дунев на 0,3 секунди от Попов и Георги Василев на 1:01,3 секунди зад лидера, информира сайтът на Рали Сливен.

В общото класиране Дончев води с време от 33:03,2 минути и има аванс от 27,8 секунди пред Димитър Илиев. За момента на трета позиция се държи Тодор Славов, за когото това е изключително добро постижение. Славов изостава от Дончев на 1:15,4 мин, но само на 2,5 сек зад него е Ясен Попов. Това вещае доста интересна борба, тъй като Попов ще се постарае да измести Славов от подиума. Пети е Румен Дунев на 1:46,9 сек зад Дончев, шести излезе Георги Василев на 2:45,1 мин зад лидера.

Отпадналия в първата отсечка Христо Попов разказа, че е бил застигнат по трасето от Тихомир Стратиев и го е пропуснал. След два завоя обаче е видял как автомобилът на Стратиев излита извън пътя в облак прах. Заради понижената видимост Попов не е успял да реагира и е стъпил в канавката. Там нарязани и захвърлени клони са пробили радиатора му.

В подреждането в отделните класове лидерите са общо взето ясни. В N4 води Дончев пред Илиев и Попов. В N3 първи е Иван Ганчев с удобен аванс от над минута над Мартин Сурилов. Битката е между Сурилов и Турал Метков за второто място в класа, тъй като в момента Меткове изостава само на 1,1 сек. В N2 води Христо Христов пред Николай Диков и Сава Димитров. Диков изостава на 34 сек и надали ще успее да направи атака, а в същото време трябва да се пази от Димитров, който го гони на 15 сек. В А6 води Румен Дунев с близо 4 мин аванс пред украинеца Игор Сторчак и над 4 мин пред Екатерина Стратиева. В А7 Славов държи на 4:40 мин зад себе си Красимир Кандиларов. /БЛИЦ

Още за Рали Сливен: