Себастиан Льоб записа деветата си поредна етапна победа на Рали Каталуня, като бе най-бърз на чисто новата отсечка “Ла лена”. Така французинът записа безгрешно представяне в съботната сутрин и спечели и трите етапа. Така пилотът на Ситроен увеличи аванса си в генералното класиране на 23,7 секунди. Въпреки че Льоб продължава с доминацията си на ралито, неговият съотборник в Ситроен Дани Сордо не се предава от надеждата да спечели състезанието. 

Себастиан Льоб успя да добави още 5 секунди към аванса си след като триумфира в осмия и деветия етап и обяви, че денят е започнал толкова добре, колкото и вчерашният. “Това бе перфектна сутрин, заяви французинът. – По време не седмия етп трябваше да пазя гумите, но в следващите два натиснах газта. Колата беше добре подготвена и балансирана.”

След като загуби втората позиция от Франсоа Дювал в седмия етап, Сордо бе по-бърз от пилота на Фордв следващите две отсечки. Испанецът обяви, че продължава да се надява, че може да спечели ралито. “Не съм готов да се примиря с второто място, заяви Сордо. – Важно е да държа Дювал след себе си. Трудно е да си по-бърз по тези трасета, но съм доволен от начина по-който се представям днес.”/БЛИЦ