Марко Меландри ще се присъедини към Кавазаки, след като прекрати отношенията си с Дукати в края на сезона. Италианецът имаше доста неприятна година със заводския тим на Дукати и потвърди миналия месец, че ще напусне отбора в края на сезона. Бившият шампион в 250-кубиковия клас, който все пак се надява да кара за Дукати в оставащите шест състезания, твърди, че е сметнал Кавазаки за най-добрата опция за него.

"Надявам се да постигна добри резултати в следващите шест състезания до края на сезона, но след това отивам в друг тим", каза Меландри пред MotoGP.com.

"Ще карам за Кавазаки от догодина, което е голяма промяна за мен. Хопкинс е много добър състезател и вероятно се нуждае от малко по-силен съотборник, за да бъде малко по-мотивиран. Може би и аз се нуждая от нещо подобно, тъй като наистина искам да работя отблизо със съотборника си. Би било полезно и в този ред на мисли съм доста уверен", каза още Меландри.

Меландри бе свързван и със завръщане в тима на Хонда Грезини, когото напусна в края на 2007 година, за да акостира в Дукати, информира clubf1.

"Щеше да е хубаво да се върна при Фаусто (Грезини). Работех много добре с него и той винаги ми е помагал. Тази година водихме разговори, но като цяло ми се ще да пробвам Кавазаки, като мисля, че ще се получи добре. Беше ми приятно дори само да говоря с инженерите и останалите там, така че именно там искам да карам", завърши Меландри. /БЛИЦ