Мерцедес ще направи страхотен жест в подкрепа на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, който продължава да е в изкуствена кома след злощастен инцидент със ски.

По време на първите тестове на испанската писта „Херес” преди старта на сезона във Формула 1 върху новите болиди на Мерцедес ще бъде изписано посланието #KeepFightingMichael в подкрепа на легендарния германски пилот.

„Сребърните стрели” ще представят официално новия си болид утре сутрин, но още днес пуснаха на профила си в социалната мрежа „Туитър” снимка с надписа в подкрепа на Шумахер.

Под въпросния хаштаг #KeepFightingMichael или още знак за препратка за търсене в социалните мрежи фенове на Шумахер събират от известно време в „Туитър” пожелания за оздравяване на легендата. За последно организираха шествие на белгийската писта „Спа”, където Шумахер спечели първото си състезание през 1992 година.

Шумахер е в кома от 29 декември миналата година, а в сряда ще направи месец от постъпването си в клиниката. Преди дни лекуващите го лекари обявиха, че все още не искат да рискуват със събуждането му.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти