Новият автомобил BMW 320 si е със задно предаване, което допълнително затруднява овладяването му, за да може да бъдат постигнати добри резултати на състезанията. Проведените тестове в Италия с отбора на Роберто Раваля BMW Italy – Spain са обнадеждаващи.
Дебютният старт на Petrol GT Racing Team ще бъде на VIII кръг от WTCC на германската писта „Ощерслебен” на 30 – 31 август, след това следват два старта на италианска земя – „Имола” 20 – 21 септември и „Монца” 4 – 5 октомври. Състезателен инженер на отбора е Стефан Вендел, който е добре познат в автомобилните среди. Главният механик Кай Беренс и Оскар Дзамболи, механик, който ще участва в италианските състезания са с отличен опит в туринг шампионатите. Основните членове на екипа Симеон Иванов, Радослав Кюлджиев, Цвятко Цветков, Мартин Хараламбов и Милко Кутев са щастливи, че ще могат да работят с колегите си. От 2008 година бяха направени известни промени в правилника за провеждане на Българският шампионат за туристически автомобили – BGTCC и момчетата от отбора изградиха от нула най – бързия автомобил засега в надпреварата.
Георги Танев е шампион за 2006. До момента е водач в класирането, като до края на сезона остават 4 кръга:
● Писта „Дракон ІІ – Калояново” – 06 – 07 септември;
● Писта „Стара Загора” – 13 – 14 септември;
● Писта „София” – 27 – 28 септември;
● Писта „Бургас” – 18 – 19 октомври.
На 25 – 26 октомври в Пловдив е последното състезание от българския шампионат, което обаче не носи точки за класирането. /БЛИЦ