Пламен Стайков с Мицубиши Лансър Ево 8 (на снимката) спечели втората отсечка на Рали Сливен и излезе на втора позиция и в общото подреждане. По 7,37-километровото трасе на "Чуката” Стайков даде време от 4:29,7 минути и изпревари с 0,3 секунди Крум Дончев с Пежо 207 S2000. Трети в отсечката е Димитър Илиев (Мицубиши Лансър Ево 9) на 3,4 секунди от Стайков. Следват Румен Дунев (Рено Клио S1600) на 9,1 секунди от победителя, Тодор Славов и Ясен Попов.

В общото подреждане Крум Дончев води с време от 16:07,9 минути, а на 9,7 секунди зад него е Пламен Стайков. Димитър Илиев е трети на 0,3 сек зад Стайков. Украинецът Олексий Тамразов спука гума в отсечката, а Христо Попов и Тихомир Стратиев не успяха да финишират още в първата отсечка. Украинецът Руслан Кучер удари мантинелата и също не финишира.

Отпадането на Стратиев означава, че Сава Димитров ще оглави еднолично класирането за шампионата в N2, ако, разбира се, успее да завърши състезанието. За момента Димитров не поема рискове и се движи втори в N2. Лидер за класа е Христо Христов. В А6 Румен Дунев води убедително пред украинеца Игор Сторчак, Дамян Славов и Екатерина Стратиева. В А7 Тодор Славов е далеч пред Красимир Кандиларов и Красимир Каменов. Варненският пилот е на пето място в общото подреждане и води с 2,6 сек пред Румен Дунев. /БЛИЦ

Още за Рали Сливен: