Ясен Попов спечели третата си поредна етапна победа в 29-ото Рали Сливен и се утвърди на четвърта позиция в общото подреждане. При второто минаване на "Кипилово" (15-и етап) пилотът на "M-Tel Rally Team" взе 11,97-километровото трасе за 5:57,7 минути и изпревари с 4,7 секунди Крум Дончев. Трети на 7,3 секунди е Тодор Славов, следват Димитър Илиев, Румен Дунев и Иван Ганчев.

Рали Сливен приключи за Екатерина Стратиева, която претърпя челен удар и отпада. Стратиева се движеше на второ място в клас А6 и трябваше на всяка цена да вземе точки, за да се укрепи в челото на класирането в националния шампионат. При това положение Румен Дунев получава реални шансове да се върне в борбата за титлата в оставащите до края на сезона стартове.

След SS14 Попов успя да измести Румен Дунев от четвъртото място в подреждането, но едва ли ще има сили за място на подиума, тъй като в момента третият Тодор Славов има преднина от 38,1 сек, а това е разлика, която трудно може да бъде наваксана за една отсечка. До края на Рали Сливен остава само 18-километровата „Ичера 2”.

Попов най-после успя да оправи прекъсването на двигателя си, който не получаваше достатъчно гориво от повредена бензинова помпа, и започна да кара агресивно. От своя страна пилотите от тройката внимават да не допуснат грешки и се стремят единствено да карат внимателно, за да се предпазят от отпадане.

В общото подреждане води Крум Дончев с време 1:59:45,6 часа и аванс от 2:32,7 мин пред Димитър Илиев. Трети на 3:40,5 мин е Тодор Славов, следван на 38,1 сек от Попов. Дунев е на 5:01,9 мин от лидера, а шестият Георги Василев е на 10:26,9 мин. /БЛИЦ

Още за Рали Сливен: