Ясен Попов продължи атаката си и в SS14 на 29-ото Рали Сливен и това му позволи да измести Румен Дунев от четвъртото място в общото подреждане. Пилотът на "M-Tel Rally Team" даде време от 5:58,6 минути по 11,20 километровото трасе на "Кантона 2" и изпревари Дончев с 5,7 секунди. Димитър Илиев е с трето време на 10,1 секунди от победителя, следват Тодор Славов на 15,7 секунди от Попов, Румен Дунев на 20,9 секунди и Георги Василев на 36,8 секунди.

В общото подреждане Попов излезе четвърти и вече има възможност да гони дори място на подиума, тъй като изостава от третия Славов с 45,4 секунди. Лидер е Крум Дончев, на 2:24,0 минути следва Димитър Илиев, а Славов е на 3:37,9 минути. Дунев е вече пети на 4:35,9 минути от първия, шестицата се затваря от Георги Василев на 9:45,9 минути.

Вчера Попов беше тормозен от проблеми с бензиновата помпа и това му коства загуба на доста време, но в днешния ден екипът на "M-Tel Rally Team" показва агресивно каране и започва да връща позициите си. Румен Дунев също има проблеми и се оплака, че автомобилът му губи мощност и харчи доста масло, затова няма основания да рискува и ще се старае само да завърши, информира сайтът на надпреварата. В N3 Иван Ганчев отново беше най-бърз, а в N2 Христо Христов изпревари Николай Диков. /БЛИЦ

Още за Рали Сливен: