Ясен Попов (на снимката) спечели тринадесетата отсечка на 29-ото Рали Сливен и започна да притиска сериозно Румен Дунев за четвъртото място в общото подреждане. По 17,14-километровото трасе на "Абланово 2" пилотът на "M-Tel Rally Team" даде време от 9:27,6 минути и остави на 2,7 секунди зад себе си Крум Дончев.

Димитър Илиев е трети на 7,0 секунди, следват Тодор Славов на 15,3 секунди и Румен Дунев на 16,0 секунди. Шести е Георги Василев на 45,8 секунди.

Така Попов поднови атаката си срещу Дунев за четвъртото място в генералното класиране и вече го доближи едва на 8,3 секунди. В подреждането води Дончев, втори на 2:19,6 минути е Илиев, а трети е Тодор Славов, за когото това е отлично постижение. Четвъртото място за момента се удържа от Румен Дунев, но Попов ще успее да му го отнеме, ако задържи това темпо.

Състезанието приключи за Костадин Тошев, който се преобърна през таван. До отпадането си пилотът на КРЕС Рали Тийм, за когото това е едва второто рали в кариерата, се движеше на 12-та позиция в общото подреждане и на трета в N3. /БЛИЦ

Още за Рали Сливен: