Феновете на Нефтохимик подеха кампания за спасяване от разрушение на стадион "Лазур" в Бургас, където дълго време отборът играеше мачовете си. Слухове, че съоръжението може да бъде съборено плъзнаха из морския град, но кметът Димитър Николов се включи в "Спортно шоу Гонг" по "Дарик", за да опровергае информациите и да успокои почитателите на футбола. 

"За първи път чувам, че някой има намерение да събаря стадион "Лазур". Нито градоустройственият план, нито нищо позволяват да има нещо различно от спортно съоръжение там. Пълна безсмислица е, ако някой тръгне да събаря стадиона и да строи небостъргач, защото няма да получи разрешение", увери Николов.

"Има влязъл в сила общ устройствен план в тази част на града и това са несериозни небивалици, че ще се руши стадионът", сподели кметът на Бургас пред "Спортно шоу Гонг". 

Едно от исканията на феновете е общината да откупи обратно стадион "Лазур" от настоящия му собственик. Димитър Николов разясни при какви обстоятелства може да се стигне до такава сделка. "Стадион "Лазур" е собственост на частна фирма, имах разговор с Митко Събев. Той ме увери, че заради делата около собствеността не може да го продаде. Когато юридически влезем в хипотеза да може да се продаде стадионът, ще влезем в разговори. Сега се говори за суми от порядъка на 130 млн. лв., но ние искаме да седнем при разумна цена за продажба", обясни Николов.  

"Общината е готова, стига да има кой да седне насреща с необходимите документи за продажба. Общинският съвет може да узакони една такава сделка, аз с голямо удоволствие бих помогнал, с каквото мога", заяви градоначалникът на Бургас и говори за Нефтохимик - "Ние също недоволстваме и се присъединяваме, защото миналата година направихме всичко възможно да осигурим максимално висок бюджет за Нефтохимик. Винаги сме помагали и ще продължа да помагам. Ако усетя допълнителна подкрепа от общинските съветници и обществеността, ще е много по-добре." 

"Би било добре, но нашите опити това да се случи опират до категорично противопоставяне на футболните хора и агитките. Помагаме еднакво на всички футболни школи в града. Всеки футболен тим в Бургас ще срещне подкрепа от общината", заяви Николов и говори за спортната инфраструктура в града. "И новата зала ще стане, и новият басейн също, дано се случи и с футболната инфраструктура. Бяхме осигурили достоен бюджет за "А" група, но в спорта невинаги добрите намерения се покриват с необходимите резултати", завърши Николов.