Олимпийският отбор на Франция по футбол при мъжете спечели с 3:0 срещу Нова Зеландия и след трета поредна победа си гарантира първото място в група „А“ и четвъртфинал срещу Аржентина.

„Петлите“ излязоха напред в резултата в 19-ата минута, когато Жан-Филип Матета стигна първи до топката в наказателното поле и видя, че вратарят не е на линията си, след което го прехвърли и прати топката в мрежата – 0:1.

В 71-вата минута Франция реализира втори гол, с който до голяма степен уби интригата в срещата. Младата сензация Дезире Дуе връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и с удар към долния десен ъгъл се разписа.

Само три минути след това всичко окончателно приключи с трети гол за Франция. Вратарят на Нова Зеландия направи добро спасяване, но топката се озова в краката на Арно Калимуендо, който я плъзна в долния десен ъгъл за крайното 0:3.

От Група „А“ излезе и САЩ, който победи Гвинея с 3:0 и с актив от 6 точки се класира втори, като на четвъртфинал ще срещне Мароко. Попаденията за „янките“ отбелязаха Джордже Михайлович (14) и Кевин Паредес (31; 75).