Феликс Оже-Алиасим постигна един от най-големите успехи в кариерата си, като се класира заа полуфиналите на Олимпийските игри. Канадецът продължи доброто си представяне в Париж с триумф над Каспър Рууд в три сета - 6:4, 6:7 (8), 6:3 в мач, продължил 2 часа и 50 минути. В полуфиналите Оже-Алиасим ще срещне поставения под номер 2 в турнира Карлос Алкарас от Испания. 

23-годишният  канадец пропусна мачбол и загуби втория сет, но впоследствие си върна инициативата и се нареди сред четиримата най-добри в Париж. Той направи един пробив в първия сет за 6:4. Във втория Оже-Алиасим отново поведе с 2:0, но Рууд върна пробива и изравни при 3:3. След това всеки взимаше сервиса си до тайбрека, в който канадецът пропусна един мачбол, а Рууд успя да спечели при третата си възможност с 10:8.

В третата част Оже-Алиасим започна с 3:0 и след това съхрани аванси си, като победи след 6:3. Канадецът направи 14 аса и спечели 84 процента от точките си на първи сервис. Той игра по-агресивно и направи 38 печеливши удара срещу 20 на норвежеца.