Корейката Си-Хьон Лим затвърди доминацията си в стрелбата с лък за жени с индивидуалната титла за жени, с което спечели третото си злато в Париж. Тя завърши на първо място и двете отборни надпревари.

Си-Хьон Лим, само на 21 години, е световна номер 1 от Берлин 2023 и тройна шампионка на Азиатските игри от 2022. Тя е и автор на първия световен рекорд, поставен, в която и да било дисциплина в Париж, след като записа 694 от възможни 720 точки по време на ранкинг сериите на индивидуалния турнир.

В кариерата си Лим все още не е печелила медал, различен от златния.

На финала корейката спечели с категоричното 7:3 срещу партньорката си на двойки Су-Хьон Нам. Шампионката не падна под 28 от възможни 30 точки и взе три от петте сета, като първият от тях завърши при равенство 29:29. Във финалната пета част Лим спечели с 28:26.

Република Корея вече има девет златни медала на Олимпиадата, като четири от тях са в стрелбата с лък. Турнирът завършва утре с дисциплината индивидуално мъже, където корейците отново са фаворити.

Третото място взе французойката Лиса Барбелен, която зарадва местната публика с трудна победа с 6:4 срещу корейката Хън-Йон Джион. Тя водеше с точка преди финалната стрелба и заби стрелата право в центъра за олимпийски бронз.

Стрелба с лък, индивидуално, жени:
1. Си-хьон Лим (Република Корея) 
2. Су-хьон Нам (Република Корея)
3. Лиса Барбелен (Франция)