Радослав Росенов дебютира с кървава победа на олимпийската сцена. 20-годишният ни боксов национал ликува с категоричен успех с 5:0 съдийски гласа над Баходир Усмонов (Таджикистан) в категория до 63.5 кг, въпреки че получи аркада в средата на сблъсъка.

Срещата беше наблюдавана от президента на България Румен Радев, министъра на спорта Георги Глушков и други видни личности.

Росенов започна отлично срещата и с много красиви комбинации, без да дава шанс на съперника си, отвори разлика в резултата. Националът ни показа класа, като с резки удари показа, че видимо е по-добър.

В началото на втория рунд Росенов получи тежък удар с глава, което доведе до аркада над лявото му око. Дори и така обаче Радо продължи да действа категорично и взе убедителна преднина в съдийските карти. Резултат, който му бе напълно достатъчен, за да спечели сблъсъка.

Така Росенов се класира на 1/8-финалите, където ще се изправи срещу Уайет Санфорд (Канада). Двубоят е на 29 юли от 12:48 часа. Канадецът е действащ шампион от Панамериканските игри.