Грацията от ансамбълa по художествена гимнастика Рейчъл Стоянов написа емоционален пост в "Инстаграм" след изпуснатата възможност за медал от Олимпиадата в Париж.

Рейчъл, която е половинка на играещия в Белгия талантлив защитник Росен Божинов, е категорична, че четвъртото място не е провал, а гордост и ансамбълът ни е показал, че може да покори върха.

Публикацията на Рейчъл Стоянов:

"…това е спортът. Понякога си на върха. Понякога неочаквано падаш от него, но важното е да станеш и да продължиш. С ръка на сърце мога да кажа, че съм горда със себе си, именно за това, че на най-голямото състезание представих името на БЪЛГАРИЯ, това за мен е една сбъдната мечта.

Мечта, която от стъпването ми в залата стои в съзнанието ми, и ето, че то се случи, не само се случи, а и с отборът ми станахме на 4-то място. Не е провал. Гордост е!

Очакванията със сигурност бяха големи, няма да как да скрия колко съм разочарована, защото само за 0.300 не ни стигнаха за медал, но ние не се борихме просто за медал.

Ние дойдохме да покорим върха и показахме, че можем. Не веднъж показахме, че след грешка на обръчи, можем да излезем и да покажем колко наистина сме работили, защото е така. Дадохме всичко от себе си, но и това се случва. Спортът е тежък и неочакван. Секунда може да реши класирането. Поздравявам всички отбори, особено медалистите. Всички заслужават, защото всички работят. Успяха да издържат в точния момент и бяха наградени. 

Поздравления на всички. Искам да благодаря на г-жа Илиана Раева и на треньорките ни г-жа Весела Димитрова и г-жа Ясена Стойнева за това, че те вярваха и ни се довериха. 

За уроците, които ни научиха, и за това, че винаги са с нас, както и за цялата им любов. Благодаря на г-жа Елица Луканова и г-жа Елица Павликенова за целия неуморен труд, вниманието и цялата подкрепа, която получаваме. Благодаря на абсолютно всички, които стоят зад този успех, и най-вече на цяла България, защото няма секунда, която ние да не сме усещали любовта ви. Без всички Вас, нямаше да стигнем до тук. БЛАГОДАРЯ!!!".