Пред Кралицата се коленичи и се свежда глава! Това написа Илиана Раева по адрес на Боряна Калейн, която в петък в Париж спечели исторически втори сребърен олимпийски медал в многобоя след този на Адриана Дунавска от Сеул 1988. 

Уникална история за странното Бубе, направи нещо невиждано от 36 г.

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика  направи анализ на представянето на грациите ни във френската столица. 

Стилияна Николова остана 11-а в квалификациите и не успя да се класира за финала, а ансамбълът на България завърши на четвърто място

Публикацията на Раева във "Фейбук", която предизвика вълна от коментари и масово се споделя:

Пред Кралицата се коленичи и се свежда глава!

Предопределените минават през Ада! 

В хронологичен ред:
Стилияна е най-силната гимнастичка в света! Само тя при безгрешна игра на Олимпиадата и при безгрешна игра на Варфоломеев можеше да победи германката. Стили отпадна и не участва на големия финал. Предопределените минават през Ада!

Даря беше най-силната гимнастичка на финала на Олимпиадата. 
Математически, когато е безгрешна Боряна и София не могат да я победят. Тя справедливо е Олимпийски шампион. Тук ще добавя само едно изречение. Аз винаги съм харесвала състезателя Даря! Винаги!

Раева: Бяхме в ада

Боряна Калейн е Кралицата на Олимпийските игри! Тя изнесе лекция какво означава симбиоза между изкуство и математика. На това състезание нямаше състезател с нейните композиции, с такава класа, с такава артистичност, с такава прецизност, с такова въздействие! Просто с една дума - Кралица! Шампионът си е шампион, бил той и Олимпийски, нооо… пред Кралицата се коленичи и се свежда глава! 

Ансамбълът допусна сериозни две грешки и на първото изиграване, навакса с отлична игра на второто. От седми станахме четвърти. Няма по-болезнено място от четвъртото. В подножието на медалите, но без медал. 

2-ро, 4-то и 11-то място. Никак не е зле. Но всички знаем, че можехме повече. Очакванията към нас бяха огромни и това беше нормално. Бяхме много силни цяла година. Спечелихме всички важни състезания. 

Загубихме златните медали на Олимпиадата. Но на същата тази Олимпиадата състезатели и треньори осъзнаха, че същността е Пътят! Падаш, умираш, намираш сили да се изправиш, да продължиш, да устоиш на изпитанията, за да се превърнеш в нещо много по-голямо от шампион. Да се превърнеш в Кралицата на художествената гимнастика! Да се превърнеш в осъществения треньор! 

Бубе, Марияна, Брани! Благодаря за удоволствието и гордостта, които ме карате да изпитвам в този момент! Обичам ви!

Ще съм честна и ще кажа, че малко повече любов в момента изпитвам към Валя, Стили, Весето, Ясена и момичетата ни, защото сега точно те имат нужда от повече любов. Това е спортът.

Печелим, губим, ставаме и продължаваме! Важно е да се учим, да виждаме грешките си  и да вървим уверено напред.
И аз очаквах повече, но след тази турболетна Олимпиада мога само да кажа: 

Благодаря ти за всичко, Господи, което стовари върху плещите ни за тези три дни!".

 

Пред Кралицата се коленичи и се свежда глава! Предопределените минават през Ада! В хронологичен ред: Стилияна е...

Публикувахте от Iliana Raeva в Събота, 10 август 2024 г.