Най-добрите спортисти от цял свят в момента се намират в Париж, където се провеждат Олимпийските игри. Турнирите в рамките на състезанието са от най-високо ниво. Всеки отбор се е подготвял за Олимпиадата през целия 4-годишен цикъл. 

Оказа се обаче, че за да бъдеш победител, не е нужно да наливаш големи цифри в скъпо оборудване, а любовта на феновете се печели от тези, които не мечтаят за световна слава. 

На 1 август турският спортист Юсуф Дикеч постигна целта си и спечели сребро в състезанието по стрелба с въздушен пистолет на 10 метра. Той може да се гордее освен с отличието и с любовта на феновете. Дикеч стана истинска звезда, а до днес снимките му се въртят из социалните мрежи в куп мемета. Причината е, че стрелецът се появи на състезанието без специални очила, с обикновени тапи за уши и намачкана бяла тениска. 

В този момент опонентите му, заложили на специална екипировка, разрешена за стрелба, сигурно не са очаквали, че Дикеч им е истинска конкуренция.

Когато обаче Юсуф започна да стреля, всички промениха мнението си. Той грабна сребърен медал, като буквално държеше едната си ръка лежерно в джоба си. По време на надпреварата турчинът изглеждаше много спокоен, а сега е най-голямата звезда на Олимпиадата в интернет. 

В същото време 51-годишният Дикеч се занимава професионално със стрелба повече от 20 години. Това е четвърта Олимпиада за него. Дълго време той е служил в турските въоръжени сили, докато не решава да започне да се занимава професионално с любимия си спорт. 

Преди да се появи на Олимпиадата, Юсуф печели редица международни състезания. 

Юсуф признава, че винаги ходи по турнири без специална екипировка, защото тя не му е удобна и се чувства по-комфортно без нея.

Няма как да не отбележим, че Дикеч не подмина вниманието към себе си в социалните мрежи. Той дори публикува няколко забавни мемета в профилите си.