Олимпийският шампион Семен Новиков се завърна в България. Борецът беше посрещнат на летище София от близки, приятели и много фенове с гайди и букети. Героят от Игрите в Париж беше закичен с венец. 

Новиков изрази огромната си благодарност към всички, които са го подкрепяли по пътя към златото. 

"Аз бях европейски шампион, сега вече съм олимпийски. Още не мога да повярвам, чувствам го като откраднат медал", започна Новиков.

"Винаги е чест за мен. Защо обичам златни медали, защото само след като спечелиш можеш да направиш почетна обиколка със знамето на държавата, която представляваш. Усещах подкрепата на всеки българин. Радвах се, когато четох приятни думи от тях", добави натурализираният украинец. 

Шокиращи факти за Семен – новия герой на България, ето колко пари са платени за...

"Искам главно да благодаря на господин Гриша Ганчев и господин Данаил Ганчев, които ми дадоха втори живот в спорта. Искам да кажа "Благодаря" на цяла България за този шанс, на българска федераци по борба и лично на президента Христо Маринов. На националния отбор, треньорите, масажистите, спаринг партньорите. Искам да благодаря на своя клуб ЦСКА, където тренирам. На момчетата, които започват да тренират борба - не се отказвайте след всяка трудност или загуба", каза още Новиков. 

"Бих казала на децата да не се предават. Аз имах много загуби, имах сериозни контузии. Винаги се връщах, но най-накрая спечелих. Да, загубих световното и европейското, но тренирах и вярвах в себе си. Най-главното е, че моят личен треньор повярва в мен и аз много му благодаря", коментира борецът. 

"Още не знам как ще празнувам. Искам един ден да спя", добави Семен Новиков.