Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира представянето на родните грации на Олимпийските игри в Париж, където Боряна Калейн спечели сребро в индивидуалния многобой, а ансамбълът ни се нареди на четвърта позиция в днешния финал.

“Турболентна олимпиада. Първия ден бяхме в ада - запокитени в пропастта, защото Стилияна отпадна. Стилияна, която беше най-големият фаворит за олимпийския златен медал. Защото единствената гимнастичка, която можеше да победи Варфоломеев, е Стилияна - чисто математически. Това беше голям шок за нас.

След това дойде възкресението на Боряна, която направи изключителна игра. Пред всички искам да заявя, че олимпийската шампионка е абсолютно правилно олимпийска шампионка. Тя е изключително силен състезател, но кралицата на това състезание е Боряна Калейн. А знаете, че пред кралицата всички седят с наведени глави. Много добро съдийство.

Ансамбълът всичко го видяхте. Ако си бяхме изиграли обръчите, щяхме да станем олимпийски шампиони. Защото нашето силно оръжие беше второто съчетание, с което на всички състезания побеждавахме с огромна разлика. Две огромни грешки на обръч, които ни костваха много точки. Въпреки това момичетата се вдигнаха и застанахме в подножието - там, където боли най-много, до медалите, но не и с медалите. Силна година. Абсолютни европейски шампионки - и Стилияна, и ансамбъла. Боряна медалистка. Това беше най-важното състезание, да си направим анализите, да си извадим поуките, да си видим грешките къде са били, за да продължим още по . Абсолютна изненада на шампиона Китай. Много силни са, знаехме, че са силни, но видяхте, че всички допуснаха грешки. Това явно е Олимпиадата на Боряна Калейн”, каза Раева.