Магомед Рамазанов говори след завръщането в България след края на Олимпиадата в Париж, където спечели златен медал в борбата свободен стил до 86 килограма. Дагестанецът обясни, че с голяма отговорност е представлявал страната ни и обеща, че след приключването на кариерата си, ще остане в България, за да помага за развитието на любимия му спорт. 

"Благодаря на България за тази възможност да бъда тук. Емоциите са страхотни. Усещах отговорност, особено като се качих на тепиха. Много е отговорно да представляваш държавата пред целия свят. България е борцова страна и този спорт е уважаван", започна героят. 

Скандално! Русия си присвои златен медал на България от Олимпиадата

"Не съм очаквал такова топло посрещане, страхотно е. Целите са ми още веднъж да се боря в този олимпийски цикъл и дано да спечеля и на Олимпийските игри в Лос Анджелис“, каза Магомед Рамазанов.

"Много съм благодарен на България, че ми даде шанс да се боря. Преди това имах сложни години, като дори на моменти съм се чудил дали ще продължа да се боря. Всевишният ми даде шанс и ме изпрати в България - моята втора родина", подчерта борецът, който е роден на 22 май 1993 г. в село Октябърское, Република Дагестан, която е част от Руската федерация. 

"Като приключа с кариерата си, искам да остана в България и да помагам с развитието на спорта. Ще се радвам да бъда полезен и да помогна за развитието на талантите в България“, амбициран е Рамазанов.